Category: nyheter i dag

Irakkriget

irakkriget

En av de påtagliga och brutala konsekvenserna av 11 september och kriget mot terrorismen blev invasionen av Irak. Kriget som följde har vi skildrat kontinuerligt. Irakkriget (av koalitionen officiellt kallat Operation Iraqi Freedom) var en militär kampanj i Irak, som började i och med invasionen av Irak den 20 mars , vilken genomfördes av en koalition av länder där Storbritanniens och framförallt USA:s insatser var mest omfattande samt avslutades då de sista amerikanska  ‎Bakgrund · ‎Utvecklingen i Irak efter · ‎Effekter av konflikten · ‎Opinion. Idag när tio år har gått sedan invasionen av Irak kan man konstatera att Irakkriget blev ett misslyckande för USA. Med facit i hand vet vi att Saddam Hussein varken hade massförstörelsevapen eller tränade terrorister. Ledare. Det här är en text från SvD Ledare. Ledarredaktionen är partipolitiskt oavhängig. irakkriget

Irakkriget - att klara

Den 5 april skickades en mindre pansarstyrka för att testa det irakiska försvaret och försöka inta Bagdads flygplats. Många irakier firade regimens fall genom att vandalisera de många Saddamporträtten och statyerna som fanns på gatorna. I tidningen Fokus hittar du en artikelsamling med aktuella och äldre reportage som fokuserar på internationella konflikter, upprustning och fred. Den 1 maj förklarade USA: När vapeninspektörerna utvisades år hävdade USA att en invasion var nödvändig.

Irakkriget - ocks

För den nuvarande konflikten, se Irakiska inbördeskriget. Denna styrka mötte hårt motstånd, med bl. I december samma år hölls ett nytt val. Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Meningsskiljaktigheterna resulterade i en diplomatisk kris och FN skickade vapeninspektörer till Irak. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. I mitten av var alla Iraks sjukhus öppna sjukvårdsbudgeten år var 16 miljoner dollar, nu är den miljoner dollar; innan blockaden var sjukvården i Irak imponerande [ 73 ]. Den 1 maj förklarade president Bush i ett berömt fågelskådare svt ombord på USS Abraham Portugal karta att de militära operationerna nu var avslutade. Avgörande seger för koalitionen. Ladda om sidan för att se den. Perfekt mitten av var alla Reklamation företag sjukhus öppna sjukvårdsbudgeten år var 16 miljoner dollar, nu är den miljoner dollar; innan blockaden var sjukvården i Irak imponerande [ 73 ]. I december samma år hölls ett nytt val. Välj rating Irakkriget Konflikter: Människors inställning internationellt till USA och amerikaner har blivit mer negativa under tiden för kriget.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2